Väggspackel utan biocider eller Titanoxid?

« Back to Previous Page

Jag letar med ljus och lykta efter ett väggspackel som inte innehåller biocider eller Titandioxid. Jag har inte hittat något sandspackel i pulverform utan bara gipsspackel som eg är rent gips. Ska använda det i skarvarna mellan gipsplattor och en remsa.

Med gipsspackel kommer det roligen uppstå sprickor. Ska tapetsera över och då lär tapeten också spricka i gipsskarvarna.

Jag vill inte använda Norstedts ekospackel för det innehåller biocider, den är med andra ord inte så miljövänlig som de går ut med. Jag har googlat som en galning och även letat efter information om hur man gör sitt eget sandspackel men inte hittat något alls.

Men jag kom även till er hemsida och produkten Fin & strukturspackel som ni säljer.

Är det ett rent gipsspackel? Har köpt Auros väggspackel som består av gips men inte börjat använda det pga risken med sprickbildning och att jag helst skulle vilja hitta ett sandspackel.

”Författare Kundfraga
Frågat den 20 april, 2015 15:12
”Kategori”: Vägg & Tak
12342 ”visningar”

Vår Fin- och Strukturspackel 684 innehåller finmalt naturgips, talkpulver och cellulosa. Inget annat (se innehållsdeklarationen i bruksanvisningen)

Gipsspackel spricker generellt lättare än sandspackel och är hårdare. Å andra sidan sjunker den inte ihop när den torkar, förutsatt att man inte har blandat i för mycket vatten. Detta innebär att man oftast bara behöver spackla en gång. Är man duktig på att spackla så slipper man ofta även att slipa. Ytan blir även slätare och mera liknande en gipsskiva. Och målar man direkt på spacklet syns det mindre.
För att förhindra att spacklet spricker innehåller vårt spackel cellulosa och talkum, och enligt min egen erfarenhet så klarar den sig mycket bra. Lägg en skarvremsa i skarven. Om huset rör på sig och det blir spänningar så utjämnas dessa av skarvremsan och risken minskas att spacklet och tapeten spricker.

Via vår åtgångsguide, som finns som en flik under produkten, kan du få hjälp med att räkna ut hur mycket spackel och skarvremsa du kan behöva.

”Författare Kristian Jensen, Färgriket AB
Besvarat på 20 april, 2015 15:14
« Back to Previous Page