Färgriket AB följer konsumentköplagen och distanshandelslagen

För att handla på Färgriket AB måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel, leverantörers prishöjningar och lagerhållning, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. Samtliga priser är inklusive moms. Du betalar en fraktkostnad per beställning.

1  Leveranstid

Leveranstiden är vanligtvis 3-5 arbetsdagar från beställningsdagen. Leveranstiden gäller för produkter vi har i lager. Produkter som måste beställas tar ytterligare tid. Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post om detta. Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet.

Om du beställer och betalar med swish innan kl 11 brukar vi hinna skicka ordern samma dag.

Om du betalar med Bankgiro eller direktbanköverföring kan det ta 1-2 extra dagar innan vi ser betalningen.

2 Bekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din order. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

3 Högsta orderbelopp och kreditgräns

Vid fakturering och delbetalning varierar kreditgränsen och beräknas när köpet slutförs. Kreditgränsen sätts vid varje enskilt köp efter sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia.

4 Betalningsalternativ

Färgriket AB godkänner flera olika betalningsmetoder.

1. Betalning via swish

2. Betalning med direkt banköverföring

3. Betalning via Bankgiro/Postgiro

5 Frakt

En kostnad för frakt tillkommer per order, kostnaden beror på den samlade vikten. Dina varor skickas till ett utlämningställe nära dig. Vi använder oss av DHL som fraktpartner. Glöm ej att uppge ditt mobilnummer för att kunna ta emot SMS-avisering.

Till privatkunder:

Vi skickar till närmaste DHL ombud. Ofta är ordern framme nästa vardag, men på glesbygden och långt upp i norr kan det ta längre.

Vi kan även skicka hem till dig med leverans utan kvittens. OBS! att du då tar hela ansvaret för sändningen från och med att det har satts av av DHL vid ett överenskommet ställe (vid dörren, vid infarten, etc). Vi kan varken ta ansvar om sändningen försvinner eller blir skadad efter den har levererats.

Till företagskunder skickas till företagets leveransadress. Kolla med DHL vilka utkörningsdagar som gäller.

6 Transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten är Färgriket AB betalningsansvarig. Du måste dock meddela vår kundservice inom 14 dagar. Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den är du betalningsansvarig. Får vi tillbaka paket som inte lösts ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga kostnader som uppstår i samband med en sådan retur. Betalning skall ske med inbetalningskort inom 10 dagar från fakturadatum.

7 Ångerrätt

Som kund hos Färgriket AB har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, eller en väsentlig del av den. Meddelande om retur ska skickas till vår kundservice via senast 14 dagar från mottagandet av varan. Kontakta alltid vår kundservice innan du returnerar varan.

Meddelandet skall innehålla följande information; 1) ordernummer 2) fakturanummer 3) namn på de produkter du vill returnera 4) Orsak till retur. För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan ska förpackas i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong.

Du måste själv bekosta returporto. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto – tänk på att du ansvarar för returförsändelse! Återbetalning sker snarast när vi mottagit och godkänt returnerad produkt. Ange alltid bankens namn, clearing nummer och kontonummer vid återbetalning.

Returer skickas till:
Färgriket AB, Jädersbruks Herrgård, 732 96 ARBOGA

8 Outlöst försändelse

För försändelse som ej lösts ut och ej avbeställts utan gått i retur till Färgriket AB debiteras en avgift om f.n. 310 kr inklusive moms för att täcka Färgriket AB omkostnader (såsom transport- och administrationskostnader).

9 Fel med vara

9.1 Fel vid leverans

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundservice så snart som möjligt. Vi tar emot felanmälan och sänder dig en förfrankerad returetikett. Skicka tillbaka varan i det skick den mottogs, åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri, rätt vara.

9.2 Fel under garantitiden

Vi garanterar att de varor du beställt är fria från tillverkningsfel under den garantiperiod som gäller för din produkt, från leverans.

9.3 Reklamation

Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år.

10 Personuppgiftersbehandling

Färgriket AB kommer inte att dela med sig av dina personuppgifter eller adress och epostuppgifter till något annat företag. Personuppgifter som du lämnar via vår hemsida kommer endast att användas för att kunna skicka information till dig i samband med beställningar, frågor eller enligt de val du gjort t ex i samband med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev eller vill ta del av våra erbjudanden.
Du som konsument har rätt att begära:
– Utdrag av registrerade uppgifter
– Att registrerade uppgifter ändras
– Att registrerade uppgifter raderas
Kontakta oss om ni är i behov av något av detta.

11 Tvist

Vid eventuell tvist kommer Färgriket AB att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.